Weet jij wat er met jouw persoonlijke data achter je rug om gebeurt?

Zonder dat je het weet, deel je veel persoonlijke data met (onbekende) bedrijven en organisaties. Denk aan je locatiegegevens, telefoonnummer, woonadres, aankoopgeschiedenis en surfgedrag. Je hebt totaal geen controle over wat er met jouw persoonlijke gegevens gebeurt en transparantie is ver te zoeken. Met wie wordt jouw data gedeeld? Welke andere bedrijven hebben jouw data in handen, zonder dat je ervan af weet? Wat als jouw persoonlijke gegevens voor verkeerde doeleinden worden gebruikt?

Niet iedereen is een boef!

Sterker nog; er zijn een boel organsaties die geen kwaad in de zin hebben met jouw gegevens. En daarnaast zijn deze gegevens nodig om jou zo goed mogelijk van dienst te zijn! Daarom is het zaak om dit proces transparant in beeld te brengen. Zodat het voor jou duidelijk is hoe hiermee wordt omgegaan. Meld je aan om op de hoogte te blijven wanneer we jouw organisaties die jij gebruikt, hebben aangeslaten en dat we zoveel mogelijk mensen controle over hun data geven!

Wat is data?

Welke activiteiten je ook onderneemt in de digitale wereld, zowel op het internet, op social media als door het gebruik van apps: we laten allemaal persoonlijke sporen achter. Al die sporen noemen we ‘data’. In deze blog leggen we in detail uit wat data precies is en wat de gevolgen zijn van het delen van persoonsgegevens.

Wil je weten of je voorkomt in een datalek? 

Dagelijks worden er diverse databases gelekt op het internet. Via onze gratis tool kun je opzoeken of je daarin voorkomt. Daarnaast wordt dit wekelijks voor je uitgezocht en wordt je op de hoogte gesteld, wel zo makkelijk! Schrijf je nu in bij Globe Protocol en krijg de beschikking over dit programma. Met een gerust hart online: dat is ons doel!

Weet jij wat er werkelijk gebeurt na een registratie?

Om mee te kunnen doen aan de winactie, moet je allerlei persoonlijke gegevens invullen. Daarbij scan je ook de QR-code, waardoor jouw GPS gegevens naar het betreffende bedrijf gaan. Ten slotte moet je de actievoorwaarden accepteren. Veel mensen lezen deze niet, dus wat je nu precies accepteert; geen idee. Wat er verder met jouw gegevens gebeurt, dat weet je niet. Het enige waar jij op hoopt is dat je de actie wint. Na de deelname aan de actie word je lastig gevallen met spam, banners en krijg je opeens e-mails van bedrijven die jij niet kent.

Bij Globe Protocol heb jij geen last van bovenstaande ergernissen en gevaren. Bij ons kun je je inschrijven en krijg je een anoniem Globe Protocol-account. Jij kunt lekker lui achterover gaan zitten. Jij maakt je geen zorgen over wie jouw gegevens in handen heeft. En spam? Daar heb jij geen last van. Jij bepaalt immers zélf met wie jouw data wordt gedeeld!

Kernwaarden Globe Protocol

Wil jij met een veilig gevoel data achterlaten op het web of in apps? We zorgen ervoor dat jouw privacy is en blijft gewaarborgd. Daarnaast verrijken we op termijn de huidige datavergaring van bedrijven met behulp van de consument zelf in plaats van via (commerciële) bedrijven.

De kernwaarden die Globe Protocol dagelijks nastreeft:

  • Privacy

    Wij zorgen ervoor dat jouw data beschermd blijft en dat je controle krijgt over jouw eigen data!

  • Transparantie

    Jij hebt altijd toegang tot jouw eigen data. Met onze handige tools heb jij gemakkelijk één overzicht op ons dashboard wie jouw data bezit en met welk doeleinde jouw data wordt gebruikt!

  • Maatschappelijke betrokkenheid

    Wij maken ons zorgen om jouw en onze privacy. Om die reden willen wij ervoor zorgen dat persoonlijke gegevens beschermd blijven en dat niemand zich meer zorgen hoeft te maken dat deze in verkeerde handen vallen

Ons doel

Om jou met een gerust hart online te laten gaan, streven we naar een toekomst waarin elk individu zelf bepaalt wat er met zijn of haar data en persoonsgegevens gebeurt. Met Globe Protocol brengen wij verandering in het gebruik van consumentendata door derden. De eerste stap is  om databases buiten de organisaties op te slaan. Hierdoor gaat de impact van datalekken/ongelukken drastisch omlaag! Jouw gegevens komen in een omgeving terecht waar jij ten alle tijde zelf kan aangeven of iemand aanspraak op jouw gegevens kan maken. Daarnaast maken we voor jou inzichtelijk dat er ook een heleboel organisaties zijn die geen rare dingen met jouw gegevens doen!

Wij werken samen met